Speciál Padló megoldás egy problémára, amiről még nem is tud

Mivel foglalkozik a Speciál Padló, és mitől különleges? Gondolt már arra, hogy üzemében vagy raktárában a rosszul kivitelezett, vagy elhasználódott, sérült padló mennyire rontja a termelést?

Mivel foglalkozik a Speciál Padló, és mitől különleges? Gondolt már arra, hogy üzemében vagy raktárában a rosszul kivitelezett, vagy elhasználódott, sérült padló mennyire rontja a termelést?


Miért központi kérdés a padló?

Sokszor egy üzem vagy egy gyár, raktár tervezésekor nem fektetnek elég figyelmet a padló kérdésére. Pedig ha belegondolunk, ez mindennek az alapja. A padló tartósságán és teherbírásán fog múlni az egész épület kihasználhatósága, sőt, akár a terhelhetősége is. Ha belegondolunk, hogy egy olyan üzemben, ahol óriási árumennyiséget mozgatnak naponta, vagy épp csak nagy súlyú áru várja további sorsát, akár egy helyben állva, mekkora terhelést kaphat a padló? Ezért érdemes a padló kialakítását is előre hosszú távon megtervezni, a későbbi várható terheléshez igazodni. A kényelmes és hosszútávú használat feltétele ez. Magyarországon nagyon sok ipari felhasználású területen követik el azt a klasszikus hibát, hogy nem számolnak a padló fontosságával. Hogy ebből milyen károk fakadnak? Elsőre nem is gondolná!


A padlók kialakítása és az ezekből fakadó problémák

Eddigi tapasztalatainkra építve 2 alapvető padlóhibát különböztetünk meg. Az egyik, nagyon gyakori, az esetek több, mint 40%-ára jellemző hiba, hogy építkezéskor automatikusan a pluszréteges padló megoldásra esik a választás. Ez a döntés később közvetve és közvetlenül hat ki a termelékenységre, komoly károkat okozva! Ez pedig a: 

Plusz réteges padló

Így nevezünk minden olyan padlótechnológiát, amely során a betonra valamilyen  módon plusz réteget tesznek: ilyen lehet a PVC, a műgyanta, a koptatóréteges ipari padló, de a padlófesték is ide tartozik.

Ez miért probléma? 

Mert idővel ezen a plusz rétegen repedések fognak keletkezni. Ennek a két anyag közötti különbség, a fizika. Ezek akár foltszerű, vagy nagy felületen egyenletes leválást is okozhatnak: ilyenkor elkülönül a fedőréteg a betontól.  De olyan eset is van, amikor a felső réteg egyszerűen lekopik. Például a műgyantapadló esetében. 

Ez a hiba folyamatosan fog terjeszkedni. A plusz réteg egyre nagyobb mértékű felválása pedig további gondokat okoz: a szennyeződések (olaj, sav, takarítóvíz, stb.) be fognak folyni alá, így roncsolják a betont is. Így nincs lehetőség a betonra került idegen anyag eltávolítására-kárenyhítésére, mivel a sérült réteg és a beton közé került, onnan pedig lehetetlen kitakarítani.Hiába szedik le később a sérült réteget, ha az alatta lévő betonpadló is komoly károkat szenvedett, akkor már nagy a baj. 


Régi, repedt, sérült betonpadló

A másik ilyen probléma pedig a régi repedt, sérült betonpadló. A repedésnek sokféle oka és típusa van, lehet statikus vagy dinamikus repedés. Sokszor a tervezés hibája okozza, vagy a padlóban kialakuló dilatációk hiánya vagy nem felelő kialakítása, vagy a bedolgozás során elkövetett hibák, amik miatt a beton térfogatváltozását nem kezelték megfelelően, mely zsugorodási repedésekkel járhat. 

A régi betonpadló, főleg, ha  rosszul megtervezett, rosszul kialakított betonpadlóról beszélünk, könnyen porlik, szétesik, foltszerű hibák alakulnak ki rajta, a betontáblák megsüllyedtek, felületük így nem egyenletes. Az ilyen padló folyamatosan romlik. Ezért nehéz tisztán tartani, idővel használni is. 

Mi a gond az ilyen hibás betonpadlókkal?

  • Folyamatosan romlik, ezért bombaként ketyeg: fel kell újítani, és ez nagy kiesést jelent a termelésből, ráadásul a felújítás a plusz réteges betonpadlónál nem oldja meg hosszútávon a problémát: hiszen újra le fog válni az új réteg. A rosszul megtervezett vagy elöregedett betonpadlónál sem megoldás a toldozgatás, foltozgatás, újabb- és újabb termelésbeli kiesésekhez vezet majd.
  • Lassítja a termelést: a béka, a targonca nem tud rajta közlekedni, az áru mozgatása akadályba ütközik, nehezebb lesz, a helyzet pedig folyamatosan romlik majd. 
  • A rossz állapotú padló nehezen takarítható, ez pedig például egészségügyi kockázattal is jár például élelmiszeripari vállalkozás raktára, üzeme esetén. Ezt a jelenséget pedig a hatóságok is figyelemmel kísérik. 
  • A NÉBIH vagy nagyobb multi cégek auditjaik során romlik a cég értékelése, ezzel megrendelőket veszíthet
  • Az ingatlan értéke is romlik majd
  • Munkahelyi baleseteket is okozhat a felrepedt padló

Mi a megoldás? A Speciál Padló által fejlesztett techolnógia, az SP PerfectFloor™ . A meglévő régi betonpadló is tartós, tökéletes állapotba hozható. Ezzel a speciális módszerrel, de új padló kialakításakor kifejezetten javasoljuk! 


Az SP PerfectFloor™ 

Az SP PerdectFloor™  a Speciál Padló saját fejlesztésű módszere. Ez egy betonpadló felületképző technológia, betoncsiszolási mód, melyet hosszú évek tapasztalata, rengeteg kísérletezés és tanulás eredményeképpen dolgoztunk ki. Az iparág legjobb megoldásait, eszközeit és anyagait tanulmányoztuk, és ezek felhasználásával alakítottuk ki ezt a sztenderd, profi megoldásokból álló kombinációt. Ez a mi saját, tartós betoncsiszolási módszerünk, amely időtálló és esztétikus. 

Ezzel, a világon elérhető legjobb technológiák felhasználásával kidolgozott módszerrel képviseltük Magyarországot a Las Vegas-i World of Concrete-on, a világ legnagyobb betonkiállításán. 


Mi ennek a módszernek a lényege?

Betonozás során kialakul a betonon egy olyan vékonyabb, gyengébb réteg, amely tulajdonképpen nem funkcionális, felesleges része a betonnak. Ez a cementpép egy melléktermékként is értelmezhető. Mi ezt a réteget eltávolítjuk, méghozzá mélycsiszolással kb. 2-3 mm-t távolítunk el. Ezután elérjük a kemény kővázat, ez a betonpadlónk legkeményebb része. A munka következő fázisában egyre finomabb gyémántszerszámokkal csiszoljuk, majd polírozzuk a betonpadlót. A csiszolási és polírozási fázisok között pedig javítjuk, tömörítjük, valamint impregnáljuk a padlót. Végeredményként PLUSZ RÉTEG NÉLKÜLI PADLÓT KAPUNK, ami nagyon kemény, tartós, és könnyen takarítható, NINCS RAJTA PLUSZ RÉTEG AMI LEVÁLHAT MEGREPEDHET, ÉS BÁRMIKOR PÁR LÉPÉSBŐL FELÚJÍTHATÓ A GYÁRI ÁLLAPOT VISSZAÁLLÍTHATÓ!

Az SP PerfectFloor™ tehát nem egy beszállító egy az egyben átvett módszere, hanem saját fejlesztésű technológia-csomag. Mert a Speciál Padló folyamatosan kutatja és használja a világszerte elérhető legfejlettebb technikákat (pl.: HTC SuperFloor, Hyperfloor, Klindex, Lavina), és ezeknek a legjobb elemeiből állítottuk össze a tökéletes eljárást, melyet saját fejlesztésű  gépekkel és anyagokkal tettünk még hatékonyabbá. 


Melyek a SP PerfectFloor™ módszer legnagyobb előnyei?

  • Nagyon fontos, hogy plusz réteg hozzáadása nélkül csinálható– tehát nem fog leválni a felső réteg, ezzel pedig megelőzzük több hibaforrást, a folyamatos állagromlást és az újabb felújítással járó termeléskiesést- tehát időt és pénzt spórolunk vele.
  • Emellett bármilyen (régi vagy új) betonon elvégezhető, alkalmazható ez a módszer, így a már meglévő, de rossz állapotú beton problémája is orvosolható
  • Ráadásul gyorsan és hatékonyan, szinte termeléskiesés nélkül. Mivel a SP PerfectFloor™ alkalmazása során tőlünk néhány méterre ugyanúgy folytatódhat a munka, nem kell kiüríteni az egész csarnokot. Hiszen pormentes megoldás.
  • Ráadásul szakaszosan is végezhető, így a felújítással párhuzamosan folyó munkát ütemezni is lehet, így jól megszervezhető ez az időszak is.
  • Mivel pormentes és szakaszos a munka, így más szakipar is dolgozhat velünk párhuzamosan
  • Gyorsan dolgozunk, akár 450 m2 / napi csiszolási kapacitással tudunk haladni.
  • Hétvégén és éjszaka is dolgozhatunk
  • A technológia az ipar bármely területén használható
  • Magyarország egész területén vállalunk munkát (300 m2 felett)
  • Mivel személyes felméréssel dolgozunk, ezért testreszabott megoldási javaslatra, ütemezésre számíthatnak megrendelőink
  • Mintacsiszolást tudunk csinálni, tehát előre láthatja a megrendelő, hogy az ő padlóból mit hozunk létre, tudja használni-tesztelni, így megfelelően tájékozódi, tud dönteni hogy milyen padlómegoldást válasszon, illetve láthatja, hogy hogyan zajlik a csiszolás.
  • 5 év garanciát biztosítunk, bár valójában egy kis utógondozással ez a fajta padló tényleg örökké tart.

A Speciál Padló több éves szakértelemmel, hosszan tartó kutatással és kísérletezéssel, több világszinten a legjobban működő módszer ötvözésével alakította ki módszerét, mellyel piacvezető lett ezen a területen. A legnagyobb titkunk a mentalitásunk. Az, hogy olyan komolyan vesszük ügyfeleink padlóját, mintha saját magunknak készülne. 



Szeretne Ön is örökéletű padlót? Kérjen ajánlatot!

Szeretné megrendelni szolgáltatásunkat?

kérjen
ajánlatot

Ajánlatkérés online

Ajánlat kérés

Ajánlatkérés telefonon

Kérje ingyenes Padlószakértő felmérésünket!

Amennyiben Ön rendelkezik ipari jellegű legalább 200m2-nél nagyobb padlófelülettel, akkor adatai megadását követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és egyeztetnek egy lehetséges személyes padlószakértői felmérésről.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.