Magasraktári csiszolás

Betoncsiszolással történő síkpontos magas-raktári padló kialakítása

a biztonságos anyagmozgatásért

A felmérést, adategyeztetést követően a targoncagyártó által meghatározott adatok alapján a magas-raktári folyosókban a kijelölt targonca-nyomsávokon betoncsiszolási technológiával a padlóban lévő egyenetlenségeket (dombokat, mélyedéseket) kicsiszoljuk és az ezek által generált hullámokat elnyújtjuk. A kiegyenlítő mély-csiszolással a padló síkpontosságának kialakítását követően további finom-csiszolással, tömörítéssel, impregnálással, polírozással építjük fel a magas-raktári folyosóban lévő csiszolt betonpadlót. A végeredmény egy síkpontos, kemény, könnyen tisztítható, plusz réteg nélküli tartós padlófelület.

Mit jelent a magasraktározás?

A raktározásban gyakran alkalmazzák a magasraktárak módszerét, ami egy állványos tárolási rendszer. A hagyományos raktározástól eltérően, a tárolási magasság meghaladja targoncák által elérhető magasságot, így a raktárhelyiségek kapacitása maximálisan kihasználhatóvá válik. Az állványok magassága miatt azonban ehhez a módszerhez speciális megoldásokra van szükség.

Melyek a magasraktári polcok és targoncák jellemzői?

A magasraktári állványrendszer kialakítása szerint lehet soros, utántöltős vagy egyéb tömbös elrendezésű. Általánosságban a 6-10m-es magasság a jellemző, de 10m feletti polcrendszerek is léteznek. Az áruk állványokra való fel és lerakodását az állványok közti szűk folyosókon mozgó magasraktári targoncákkal végzik. A kifejezetten magasraktári használatra tervezett, kis területigényű targoncák aránylag kemény köpenyű poliuretán kerekekkel vannak felszerelve, melyek egyenletes felületű padlón haladva biztosítják az optimális stabilitást.

Miért fontos a jó padlóminőség?

A raktárakban a betonból készült padlózatot a helyszínen öntik ki. A beton megszilárdulásáig csak korlátozott idő áll a bedolgozást végző szakemberek rendelkezésére, így az egyenletes felszín azonnali kialakítása rendkívül nehéz feladat. A padló legkisebb egyenetlensége is a targonca elhajlását idézheti elő, ami a felső szerkezeti rész oldal- és hosszirányi elmozdulását okozza.

 

Nem megfelelő minőségű padló esetén tehát a magasraktárakban használt felrakó targoncák többsége nem tudja kihasználni az elméleti teljesítőképességét, ráadásul a síkpontos betonpadló hiánya a gépek csökkentett üzemű működését eredményezheti, rosszabb esetben a polcrendszerbe ütközhet és súlyos baleset is lehet a következménye.

Milyen következményekkel jár a rossz minőségű padló?

A magasraktári targonca tehát, az optimális stabilitás érdekében, kemény köpenyű poliuretán kerekekkel van felszerelve. Ez egyben azt is jelenti, hogy a dinamikus erőket, melyek akkor lépnek fel, amikor a targonca egyenetlen padlózaton halad, nem nyelik el a kerekek, hanem azokat átadják a targonca vázszerkezetére és egyéb részegységeire. Ez csökkenti a targonca teljesítőképességét, valamint meghibásodást is okozhat, ezzel jelentős, plusz kiadásokat eredményezve.

Ha a padlózat nem az előírtaknak megfelelő simaságú, az az alábbi költségeket, következményeket vonja maga után:

  • Növekvő anyagmozgatási költségek
  • Polcrendszer és vezetősínek komplikáltabb telepítése
  • Áru és polcrendszer károsodása
  • Targonca és egyéb berendezések károsodása
  • Anyagmozgató berendezések megnövekedett karbantartási költségei
  • Nem megfelelő környezet a gépkezelő számára
  • Alacsonyabb anyagmozgatási teljesítőképesség
  • Berendezés automatikus pozícionálásának gyenge megbízhatósága
Speciálpadló - betoncsiszolás

Érdeklődés beérkezése

Speciálpadló - betoncsiszolás

Telefonos egyeztetés

Speciálpadló - betoncsiszolás

A megrendelő e-mailben küld adatokat /fotók, tervek, stb./

Speciálpadló - betoncsiszolás

Előzetes ajánlat készítése e-mailben küldve

Speciálpadló - betoncsiszolás

Személyes felmérés, nagyobb felület esetén mintafelület készítése

Érdekli a szolgáltatásunk?

Call Now Button