Magasraktári csiszolás

Betoncsiszolással történő síkpontos magasraktári padló kialakítása

a biztonságos anyagmozgatásért

A felmérést, adategyeztetést követően a targoncagyártó által meghatározott adatok alapján a magasraktári folyosókban a kijelölt targonca-nyomsávokon betoncsiszolási technológiával a padlóban lévő egyenetlenségeket (dombokat, mélyedéseket) kicsiszoljuk és az ezek által generált hullámokat elnyújtjuk. 

A kiegyenlítő mélycsiszolással a padló síkpontosságának kialakítását követően további finomcsiszolással, tömörítéssel, impregnálással, polírozással építjük fel a magasraktári folyosóban lévő csiszolt betonpadlót. A végeredmény egy síkpontos, kemény, könnyen tisztítható, plusz réteg nélküli tartós padlófelület.

Mit jelent a magasraktározás?

A raktározásban gyakran alkalmazzák a magasraktárak módszerét, ami egy állványos tárolási rendszer.

A hagyományos raktározástól eltérően, a tárolási magasság meghaladja targoncák által elérhető magasságot, így a raktárhelyiségek kapacitása maximálisan kihasználhatóvá válik. Az állványok magassága miatt azonban ehhez a módszerhez speciális megoldásokra van szükség.

Magasraktári csiszolás
Magasraktári csiszolás

Melyek a magasraktári polcok és targoncák jellemzői?

A magasraktári állványrendszer kialakítása szerint lehet soros, utántöltős vagy egyéb tömbös elrendezésű. Általánosságban a 6-10m-es magasság a jellemző, de 10m feletti polcrendszerek is léteznek. Az áruk állványokra való fel és lerakodását az állványok közti szűk folyosókon mozgó magasraktári targoncákkal végzik.

A kifejezetten magasraktári használatra tervezett, kis területigényű targoncák aránylag kemény köpenyű poliuretán kerekekkel vannak felszerelve, melyek egyenletes felületű padlón haladva biztosítják az optimális stabilitást.

Miért fontos a jó padlóminőség?

A raktárakban a betonból készült padlózatot a helyszínen öntik ki. A beton megszilárdulásáig csak korlátozott idő áll a bedolgozást végző szakemberek rendelkezésére, így az egyenletes felszín azonnali kialakítása rendkívül nehéz feladat. A padló legkisebb egyenetlensége is a targonca elhajlását idézheti elő, ami a felső szerkezeti rész oldal- és hosszirányi elmozdulását okozza.

Nem megfelelő minőségű padló esetén tehát a magasraktárakban használt felrakó targoncák többsége nem tudja kihasználni az elméleti teljesítőképességét, ráadásul a síkpontos betonpadló hiánya a gépek csökkentett üzemű működését eredményezheti, rosszabb esetben a polcrendszerbe ütközhet és súlyos baleset is lehet a következménye.

Magasraktári csiszolás
Magasraktári csiszolás

Milyen következményekkel jár a rossz minőségű padló?

A magasraktári targonca tehát, az optimális stabilitás érdekében, kemény köpenyű poliuretán kerekekkel van felszerelve. Ez egyben azt is jelenti, hogy a dinamikus erőket, melyek akkor lépnek fel, amikor a targonca egyenetlen padlózaton halad, nem nyelik el a kerekek, hanem azokat átadják a targonca vázszerkezetére és egyéb részegységeire. 

Ez csökkenti a targonca teljesítőképességét, valamint meghibásodást is okozhat, ezzel jelentős, plusz kiadásokat eredményezve.

Ha a padlózat nem az előírtaknak megfelelő simaságú, az az alábbi költségeket, következményeket vonja maga után:

kérjen
segítséget

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel telefonon

Csak a Speciál Padló végez betoncsiszolást Magyarországon?

rólunk
mondták

Ezért szeretnek a Speciál Padlóval dolgozni

a legnagyobb hazai cégek és a leggyorsabban fejlődő vállalkozások

Ügyfeleink maguk is a legtökéletesebb szolgáltatást adják saját vásárlóiknak, tőlünk is ezt várják el. Addig dolgozunk, amíg tökéletes nem lesz a padlójuk.

De beszéljenek helyettünk ők maguk.

Három év alatt az ország már majdnem minden pontjára eljutottunk, az ő padlójuk már örökéletű:

Betoncsiszolás referencia - Linamar
Betoncsiszolás referencia - Knorr-Bremse
Betoncsiszolás referencia - Electrolux
Betoncsiszolás referencia - Duvenbeck
Betoncsiszolás referencia - Samsung
Betoncsiszolás referencia - Axiál
Betoncsiszolás referencia - MARS hungary
Betoncsiszolás referencia - Villeroy & Boch
Betoncsiszolás referencia - Aktuál Bau
Betoncsiszolás referencia - Eispro

a
folyamat

1. lépés

Kérjük, hogy küldje el a lenti egyszerű űrlapon jelentkezését.

1

2. lépés

Kollégánk 24 órán keresni fogja, (minden apró részletét ismeri a szakmának), egy telefonos egyeztetésre. Itt minden felmerülő kérdésre válaszol.

2

3. lépés

A telefonos egyeztetés után kollégánk egy olyan egyedi javaslatot küld Önnek, ami a legideálisabb a cégének.

3

4. lépés

Ha szükséges, megmutatjuk kicsiben a varázslatot.

4

Kérje ingyenes Padlószakértő felmérésünket!

Amennyiben Ön rendelkezik ipari jellegű legalább 200m2-nél nagyobb padlófelülettel, akkor adatai megadását követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és egyeztetnek egy lehetséges személyes padlószakértői felmérésről.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.