Magasraktári csiszolás

Betoncsiszolással történő síkpontos magasraktári padló kialakítása

a biztonságos anyagmozgatásért

A felmérést, adategyeztetést követően a targoncagyártó által meghatározott adatok alapján a magasraktári folyosókban a kijelölt targonca-nyomsávokon betoncsiszolási technológiával a padlóban lévő egyenetlenségeket (dombokat, mélyedéseket) kicsiszoljuk és az ezek által generált hullámokat elnyújtjuk. 

A kiegyenlítő mélycsiszolással a padló síkpontosságának kialakítását követően további finomcsiszolással, tömörítéssel, impregnálással, polírozással építjük fel a magasraktári folyosóban lévő csiszolt betonpadlót. A végeredmény egy síkpontos, kemény, könnyen tisztítható, plusz réteg nélküli tartós padlófelület.

Mit jelent a magasraktározás?

A raktározásban gyakran alkalmazzák a magasraktárak módszerét, ami egy állványos tárolási rendszer.

A hagyományos raktározástól eltérően, a tárolási magasság meghaladja targoncák által elérhető magasságot, így a raktárhelyiségek kapacitása maximálisan kihasználhatóvá válik. Az állványok magassága miatt azonban ehhez a módszerhez speciális megoldásokra van szükség.

Magasraktári csiszolás
Magasraktári csiszolás

Melyek a magasraktári polcok és targoncák jellemzői?

A magasraktári állványrendszer kialakítása szerint lehet soros, utántöltős vagy egyéb tömbös elrendezésű. Általánosságban a 6-10m-es magasság a jellemző, de 10m feletti polcrendszerek is léteznek. Az áruk állványokra való fel és lerakodását az állványok közti szűk folyosókon mozgó magasraktári targoncákkal végzik.

A kifejezetten magasraktári használatra tervezett, kis területigényű targoncák aránylag kemény köpenyű poliuretán kerekekkel vannak felszerelve, melyek egyenletes felületű padlón haladva biztosítják az optimális stabilitást.

Miért fontos a jó padlóminőség?

A raktárakban a betonból készült padlózatot a helyszínen öntik ki. A beton megszilárdulásáig csak korlátozott idő áll a bedolgozást végző szakemberek rendelkezésére, így az egyenletes felszín azonnali kialakítása rendkívül nehéz feladat. A padló legkisebb egyenetlensége is a targonca elhajlását idézheti elő, ami a felső szerkezeti rész oldal- és hosszirányi elmozdulását okozza.

Nem megfelelő minőségű padló esetén tehát a magasraktárakban használt felrakó targoncák többsége nem tudja kihasználni az elméleti teljesítőképességét, ráadásul a síkpontos betonpadló hiánya a gépek csökkentett üzemű működését eredményezheti, rosszabb esetben a polcrendszerbe ütközhet és súlyos baleset is lehet a következménye.

Magasraktári csiszolás
Magasraktári csiszolás

Milyen következményekkel jár a rossz minőségű padló?

A magasraktári targonca tehát, az optimális stabilitás érdekében, kemény köpenyű poliuretán kerekekkel van felszerelve. Ez egyben azt is jelenti, hogy a dinamikus erőket, melyek akkor lépnek fel, amikor a targonca egyenetlen padlózaton halad, nem nyelik el a kerekek, hanem azokat átadják a targonca vázszerkezetére és egyéb részegységeire. 

Ez csökkenti a targonca teljesítőképességét, valamint meghibásodást is okozhat, ezzel jelentős, plusz kiadásokat eredményezve.

Ha a padlózat nem az előírtaknak megfelelő simaságú, az az alábbi költségeket, következményeket vonja maga után:

 • Növekvő anyagmozgatási költségek
 • Polcrendszer és vezetősínek komplikáltabb telepítése
 • Áru és polcrendszer károsodása
 • Targonca és egyéb berendezések károsodása
 • Anyagmozgató berendezések megnövekedett karbantartási költségei
 • Nem megfelelő környezet a gépkezelő számára
 • Alacsonyabb anyagmozgatási teljesítőképesség
 • Berendezés automatikus pozicionálásának gyenge megbízhatósága
Speciál Padló Kft. csapata

Csak a Speciál Padló végez betoncsiszolást Magyarországon?

 • Nem. Személy szerint mindenképp nagyon örülök neki, ha az elavult megoldások helyett a betoncsiszolást választja, mert tudom, hogy a leghatékonyabb módszer. Több cég is végez betoncsiszolást, de egyedül mi használjuk a saját magunk által kifejlesztett SP PerfectFloor™ technológiát.
 • Ez nem egy beszállító egy az egyben átvett módszere, hanem egy saját fejlesztésű technológia-csomag. Folyamatosan kutatjuk a világszerte elérhető legfejlettebb technikákat (pl HTC SuperFloor, Hyperfloor, Klindex stb.), és ezeknek a legjobb elemeiből állítjuk össze a tökéletes SP PerfectFloor™ eljárást.
 • 3 év alatt lettünk piacvezetők a betoncsiszolás területén kapcsolatok és befektető nélkül. Az egyetlen ‘titkunk’, hogy nagyon komolyan vesszük ügyfeleink padlóját, és úgy dolgozunk rajta, mintha saját magunknak készülne.
 • Nézze meg a díjmentes SP PerfectFloor™ Starter betoncsiszolás során, hogyan dolgozunk és mit lehet kihozni az Ön padlójából:

rólunk
mondták

Ezért szeretnek a Speciál Padlóval dolgozni

a legnagyobb hazai cégek és a leggyorsabban fejlődő vállalkozások

 • Ismerjük és imádjuk a csiszolt padlót (mindenki a cégnél)
 • Úgy szervezzük a munkát, hogy ne legyen (hosszú) leállás a termelésben
 • A világon elérhető legjobb technológiákat használjuk (kint vagyunk a Las Vegas-i World of Concrete-on, a világ legnagyobb betonkiállításán)
 • Tudjuk, hogy nem megy tönkre, ezért is merünk 10 éves garanciát adni

Ügyfeleink maguk is a legtökéletesebb szolgáltatást adják saját vásárlóiknak, tőlünk is ezt várják el. Addig dolgozunk, amíg tökéletes nem lesz a padlójuk.

De beszéljenek helyettünk ők maguk.

Három év alatt az ország már majdnem minden pontjára eljutottunk, az ő padlójuk már örökéletű:

Betoncsiszolás referencia - Linamar
Betoncsiszolás referencia - Knorr-Bremse
Betoncsiszolás referencia - Electrolux
Betoncsiszolás referencia - Duvenbeck
Betoncsiszolás referencia - Samsung
Betoncsiszolás referencia - Axiál
Betoncsiszolás referencia - MARS hungary
Betoncsiszolás referencia - Villeroy & Boch
Betoncsiszolás referencia - Aktuál Bau
Betoncsiszolás referencia - Eispro

a
folyamat

1. lépés

Kérjük, hogy küldje el a lenti egyszerű űrlapon jelentkezését.

1

2. lépés

Kollégánk 24 órán keresni fogja, (minden apró részletét ismeri a szakmának), egy telefonos egyeztetésre. Itt minden felmerülő kérdésre válaszol.

2

3. lépés

A telefonos egyeztetés után kollégánk egy olyan egyedi javaslatot küld Önnek, ami a legideálisabb a cégének.

3

4. lépés

Ha szükséges, megmutatjuk kicsiben a varázslatot.

4

kérjen
ajánlatot

Ajánlatkérés online

Ajánlat kérés

Ajánlatkérés telefonon