tudásbázis
bejegyzések

gyakori
kérdések

Kültéren is alkalmazható a betoncsiszolás?

Igen! Természetesen alkalmazható, amennyiben a beton megfelel a betoncsiszolási technológia követelményeinek.

Milyen követelményeknek kell megfeleljen a a betonpadló ahhoz, hogy csiszolható legyen?

Újonnan készült betonpadló esetén, a meghatározott kötési időt meg kell várnunk. Célszerű a betonozás előtt egyeztetni a beton összetételéről és egyéb fizikai tulajdonságáról a tökéletes, gazdaságos betoncsiszolás érdekében.

Már meglévő betonpadló esetén szemrevételezéssel, építési tervek áttekintésével mérjük fel a padló állapotát és csiszolhatóságát. Az esetek 90%-ban minden betonpadló csiszolható, a jelenlegi állapot befolyásolhatja a csiszolás végeredményét és költségeit.

Átlagos esetben mennyi a csiszolt betonpadló élettartama?

Javasolt felhasználás és karbantartás mellett, a padló élettartama ameddig az épület áll, kitart.

Milyen karbantartást igényel a csiszolt betonpadló?

Az SP PerfectFloor padló karbantartása az általunk javasolt vegyszermentes és gazdaságos takarítási rendszer használatával elvégezhető.

Olajjal szennyezett betonpadlóból eltávolítható-e a szennyeződés?

Olajjal szennyezett, áztatott betonpadló esetén speciális “Olajfaló” (mikroorganizmus) szerrel kezeljük a felületet, ami a padló mélyebb rétegeiből is eltávolítja az olajat. A folyamat több hétig is tart, és nem befolyásolja csiszolási folyamatokat.

A csiszolás, polírozás mennyi koszterheléssel jár és mennyi időre kell felfüggeszteni a munkavégzést a területen?

A természetes kövek kivételével a csiszolás, polírozás szárazon történik porelszívás egyidejű alkalmazásával, melynek köszönhetően nem képződik szálló por a légtérben. Az adott csiszolási területen kívül a napi munkamenetet a technológia nem érinti.

A falhoz mennyire közel lehet csiszolni?

A technológia 3-5 mm-t hagy el a faltól. Kézi csiszológéppel ezt a távolságot le lehet nullára csökkenteni. Adott esetben pl. ipari környezetben a faltól 10 cm szélességben a betont befestik egykomponensű betonfestékkel.

Minek köszönhető a rendkívüli csúszásmentes felület?

A rendkívüli fényessége ellenére a polírozott beton – ekkor már PerfectFloor™-nak hívjuk –  mégsem csúszik, mert milliónyi, szemmel nem látható apró karcok borítják. Az eredeti betonon kisebb-nagyobb mértékben láthatunk sérüléseket, egyenetlenségeket. Amikor elkezdjük csiszolni a betont az eleinte durva gyémántok először igen mély karcokat ejtenek a felületén. A következő csiszolási lépések segítenek „eltüntetni” ezeket, míg végül meg nem jelenik a tökéletesen fényes padló a polírozási fázisok után.

Kérje ingyenes Padlószakértő felmérésünket!

Amennyiben Ön rendelkezik ipari jellegű legalább 200m2-nél nagyobb padlófelülettel, akkor adatai megadását követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és egyeztetnek egy lehetséges személyes padlószakértői felmérésről.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.