Betonpadló modern nappaliban.

Betonpadló, nem csak raktárakban – Hol alkalmazható a betoncsiszolás?

Milyen helyiségek jutnak először eszükbe, ha a betonpadlóra gondolnak? Raktárak, csarnokok, esetleg mezőgazdasági épületek? A válasz helyes, csak épp nem teljes! A csiszolás technikájának köszönhetően ugyanis a betonpadlók alkalmazási területe kiszélesedett, így a raktárépületeken kívül számos más helyiségekben is bátran alkalmazhatóak.

Lássuk, melyek ezek!

Raktárépületekben, gyártócsarnokokban

A betoncsiszolás napjainkban a legkorszerűbb, legköltséghatékonyabb, legtartósabb technológia, amit alkalmaznak raktárépületek és csarnokok padlóinak elkészítésekor. A különböző munkagépek vagy súlyosabb tárgyak miatt az ilyen típusú épületek padlóinál a terhelhetőség, az egyenletes, akadásmentes felület, illetve a sérülésekkel szembeni ellenállóság első számú szempont, melyeknek a betoncsiszolt padló tökéletesen megfelel.

Gabonatárolókban, állattartó telepeken

Gabonatárolókban sikeresen alkalmazható, tekintve, hogy az elkészült felület nem porzik, így nem is keveredik az értékes gabonával, ráadásul a kártevők sem tudnak benne megtelepedni, szaporodni. Ezen kívül állattartó telepek padlózataként is tökéletes választás, hiszen nem csúszik és az állatok patáját sem sérti fel.

Kereskedelmi üzletekben

Napjainkban egyre több üzletben találkozhatunk betoncsiszolt padlóval, és nem csupán az indusztriál stílus térhódítása miatt. Ez a technológia minden tekintetben felülmúlja az eddig általánosan üzletekben használt padlómegoldásokat. A járólappal vagy laminált padlóval szemben, itt nem kell tartani a hibás felületelőkészítésből származó repedésektől, ráadásul könnyen és gazdaságosan tisztán tarthatók, ami a nap folyamán, az üzletekben megforduló, számtalan vásárló miatt első számú szempont.

Szállodákban és éttermekben

A szállodákban és éttermekben a legfontosabb, higiéniai követelményeknek is megfelel a betoncsiszolt padló, hiszen könnyen és költséghatékonyan tisztítható. Ezen kívül, a különböző csiszolási koncepcióknak, kiegészítő technológiáknak (betonszínezés, gránit- és márványcsiszolás) köszönhetően csiszolt padlónkat saját ízlésünkhöz vagy a helyiség dizájnjához igazíthatjuk, így esztétikai szempontból is megállja a helyét.

Irodaházakban

A legtöbb irodaházban ma már csiszolt padlóval találkozhatunk, hiszen egy egyszerre tartós és esztétikus felületről van szó. A csiszolt betonpadló eleget tesz a költséghatékony tisztán tarthatóság elengedhetetlen követelményeinek, ráadásul a polírozási fázisok számától függően növelhetjük a felület ragyogását, így a padlóról a fények jól tükröződnek, aminek köszönhetően javulnak a fényviszonyok és villamos energiát takaríthatunk meg.

Kiállítótermekben

Nagy teherbírása, könnyű tisztán tarthatósága és magas fényvisszaverő képessége miatt a kiállítótermekben is jelentős előnnyel indul a betoncsiszolt padló versenytársaival szemben, ráadásul esztétikailag is gyönyörű látványt nyújt. Vegyünk példaként egy autókiállítást. A gépjárművek gumiabroncsai nem hagynak nyomot a csiszolt padlón, fényességével pedig méltó módon illeszkedik az eladni kívánt gépjárművekhez.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, további információkért látogasson el a Tudástárba, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szeretné megrendelni szolgáltatásunkat?

kérjen
ajánlatot

Ajánlatkérés online

Ajánlat kérés

Ajánlatkérés telefonon

Kérje ingyenes Padlószakértő felmérésünket!

Amennyiben Ön rendelkezik ipari jellegű legalább 200m2-nél nagyobb padlófelülettel, akkor adatai megadását követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és egyeztetnek egy lehetséges személyes padlószakértői felmérésről.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.