Plusz réteges padlóhibák, ezek javítása

10 megkeresésből legalább 4 padlótulajdonos a meglévő, pár éves plusz réteges padlója hibái miatt keres meg minket, de több esetben már a kivitelezést követő napokban is volt munkánk a rosszul kivitelezett padló javítása miatt.

Mik is a plusz réteges padlómegoldások az iparban?

Műgyanta padló

Koptatóréteges-ipari padló

PVC padló

Betonfesték

Milyen problémákkal találkozhatunk?

Mit is értünk plusz réteges padló alatt?

Abban az esetben ha a betonpadlónk felületén egy plusz réteg van.

Általában ezek a plusz rétegek fő feladata, hogy a padlón keletkezett igénybevételeknek ellenálljon, a padló tisztán lehessen tartani, és az elvárt esztétikai hatást is hozni szeretnénk.

Az esetek nagy többségében sajnos a plusz réteges padlómegoldások esetén, bizonyos tényezők hatására viszonylag rövid időn belül hibák keletkeznek, amik egy ipari környezetben problémát jelentenek. A mi gondolatunk szerint egy jól megtervezett, kivitelezett ipari környezetben lévő padlónak az odaszánt terhelés mellett, megfelelő karbantartással legalább 20 évig tudnia kellene a dolgát, mindenféle komolyabb beavatkozás és extra költségráfordítás nélkül.

Ezen padlómegoldások esetén a betonra kerül a plusz réteg és általában itt van a probléma gyökere. Gondoljunk csak bele hogy egy 10-20 cm vastag betonpadlóra ráhelyezünk körülbelül egy 3-10mm vastag, teljesen más összetételű anyagot, amitől azt várjuk, hogy örökre ott maradjon és bírja a strapát.

 

Az alapvető helyzet az, hogy a két anyag lényegesen más vastagságú és összetételű. Az anyagok a hőmérsékletváltozás hatására tágulnak és zsugorodnak, és azt is tudjuk, hogy ez a jelenség különböző anyagok esetén eltérő. Mindezek tudatában egyszerű tény, hogy a plusz réteges padlók esetén, ezért a normál hőmérsékletváltozás hatására is komoly feszültségek vannak a két réteg között, ami a normál igénybevétel nélkül is megteszi a dolgát. És bizonyos pluszréteges padlók esetén még a betonpadlóban lévő páramozgás is gondot okoz, abban az esetben ha a plusz réteg lezárja ezt a páramozgást. Ebben az esetben egy komoly nyomással is megkell küzdenie a plusz rétegnek a fennmaradásért.

Természetesen a fenti hibák sok minden tényezőtől függnek és ezen megoldások esetén is láttam már 8 év körüli padlót, ami jó állapotban volt, de sajnos nem ez a gyakoribb helyzet. Az ilyen padlók esetén, amik jól bírják a gyűrődést nem a legolcsóbb anyagot alkalmazták és nem egy tegnap alakult csapat készítette a padlót a piaci ár feléért.

Ha mégis plusz réteges padlónk van és a fenti hibák megjelentek akkor mit tegyünk?

Ebben az esetben jó lenne tudni, hogy van e valami különleges nem várt tényező, ami miatt bekövetkezett a hiba. Ha van ilyen akkor azt kell orvosolni, és jöhet a foltozgatás, ami nem feltétlen tartós megoldás, illetve esztétikai szempontból sem a legszebb látvány. Minden esetben meg kell vizsgálni az lehetséges okokat, amennyiben lehet akkor kisebb, helyi javításokat kell végezni, a költséghatékonyság és a termelés folyamatos, zavartalan működése érdekében.

Viszont ha már meguntuk a folyamatos foltozgatást akkor, jön az, hogy le kell szedni a betonpadlóról a hibás plusz réteget, ami nem olcsó dolog, és általában nem is a nagyobb baj, hanem az hogy a termelést nem egyszerű csak úgy abbahagyni, vagy levenni a padlóról a javítás vagy a csere idejére.


Vannak akik ilyen esetben, újra belefognak és egy új pluszréteges padlómegoldást választanak, de a legtöbben már ezt a kört mégegyszer az ellenségüknek sem kívánnák, így más megoldást keresnek.

Mi akkor a megoldás?

Ebben az esetben tudunk nekik segíteni. A mi megoldásunk az SP PerfectFloor ™  csiszolt-betonpadó technológiája. Ez az eljárás megoldást jelent a pluszréteges padlók hibaforrásaival szemben, hiszen, most jön a lényeg NINCS PLUSZ RÉTEG!!!!

Igen, nincs plusz réteg, így nincs minek leválnia. A meglévő régi vagy új betonpadlóból esetén is elkészíthető a csiszolt padló, és 20 év után, költséghatékonyan, pár lépésből felújítható!

A Chio Chips is az általunk készített padlón készül.

Az Intersnack Magyarország Kft. is sokat szenvedett a régi hibás műgyantapadlója miatt. A folyamatos javítgatásokat megunva kerestek fel minket. A sérült műgyanta padlót több szakaszban szedtük fel és az alatta lévő betont felcsiszoltuk úgy, hogy közben zavartalanul ment a termelés. Azóta elégedettek a SP PerfectFloor ™  csiszolt padlójukkal, könnyen tudják tisztántartani és megszabadultak az állandó padlójavítgatástól.

Szeretné megrendelni szolgáltatásunkat?

kérjen
ajánlatot

Ajánlatkérés online

Ajánlat kérés

Ajánlatkérés telefonon

Kérje ingyenes Padlószakértő felmérésünket!

Amennyiben Ön rendelkezik ipari jellegű legalább 200m2-nél nagyobb padlófelülettel, akkor adatai megadását követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és egyeztetnek egy lehetséges személyes padlószakértői felmérésről.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Adatkezelés*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.