Így csökkentsd épületed költségeit: 3 tuti tipp cégeknek

A közelmúltban kulcsfontosságú kérdéssé vált az energiahatékonyság, és a költségek megspórolása, hiszen sok cégnek ez a fennmaradás kulcsa. Mi most hoztunk három olyan tippet, amely hosszútávon segíthet minimalizálni a termelés épületeinek fenntartását.

1. Backup funkciós napelemes rendszer telepítése

Nyilvánvalóan az egyik legfontosabb az, hogy a villamosenergián sikerüljön spórolni. Ehhez pedig nagy segítségedre lehet egy napelemes rendszer. Az energiafogyasztás csökkentése persze megújuló energiaforrás alkalmazásával lesz igazán hatékony. Akár hőszivattyúval fűtesz, akár napelemrendszert használsz a villamosenergia pótlására, már egy nagy lépést tettél előre. Nem csak a Földért, de az energiafüggetlenségedért is.

 Ez persze akkor működhet a leghatékonyabban, ha mindent megteszel azért, hogy önellátó legyél. Nem feltétlenül kell ezért szigetüzemű napelemrendszert vásárolni, egy hibrid megoldással már nyerő vagy. Mire gondolunk? A hibrid inverter használatával eldöntheted, hogy a megtermelt áramot visszatáplálod a hálózatra, vagy felhasználod. Természetesen a felhasználáshoz tárolnod kell, és éppen ez a lényeg. Ha backup üzemmóddal is rendelkező inverterrel rendelkező napelemes rendszert vásárolsz, akkor el tudod magadnak tárolni az energiát. 

2. Legyen sérülésmentes, hibátlan padlód, olcsó fenntartással

Nem is gondolnád, hogy egy megfelelően választott padlóval milyen sok pénzt lehet megspórolni. Ha például olyan törés- és repedésmentes megoldást választasz, mint a Speciá Padló által kifejlesztett  SP PerfectFloor™, akkor a következő évtizedekben biztosan nem kell aggódnod amiatt, hogy leáll a termelés a padló sérülékenysége miatt. Emellett ennek a teljesen természetes anyagokból készülő padlónak a fenntartása is olcsó.

A technológia lényege, hogy a betonpadló felső rétegét mélycsiszolással eltávolítjuk. Ez egyébként egy gyengébb állagú és minőségű réteg. Cementpépnek nevezzük.

A cementpép alatt található a betonkőváz. A PerfectFloor ™  technológia alkalmazása során ide igyekszünk eljutni. Mikor elértünk  ehhez a keményebb réteghez, gyémántszerszámokkal csiszolunk tovább. Majd pedig impregnálás következik. Így juthatsz plusz réteg nélküli, kopásálló, mégis esztétikus betonpadlóhoz. Komoly ipari igénybevételek esetén is sérülésmentes, biztonságos, jól használható marad.  Ráadásul a tisztításával is spórolsz.

Hiszen az ipari épületek padlójának tisztítása költséges és összetett dolog lehet. Mivel a hatályos előírásokhoz igazodva kell takarítani. Mivel a  legtöbb ilyen jellegű épületben plusz réteges padló szokott lenni, ezért igen bonyolult a padló tisztítása. Először például semleges kémhatású tisztítószert kell használni, melyet hosszú ideig a padlón kell hagyni. Ezután az egytárcsás géppel, majd pedig a vizes porszívóval kell takarítani. Majd ronggyal törölni, és mindezt az öblítés követi. Ilyen sok idő, ilyen sok költség a padlók rendszeres tisztítása. De mi történik, ha speciális felületkezeléssel készült padlót tisztítunk? 

Az általános takarítás során először portalanítjuk a padlót. Ezután a gépi tisztítás kerül sorra. Ekkor tiszta vizet öntünk a padlótisztító gépbe, majd végigjárjuk a tisztítandó padlófelületet. Ennyire egyszerűsödik le a napi takarítási rutin. 

3. Hőszigetelés

Jelenleg egy cég költségvetésében az az egyik kulcskérdés, hogy mennyire tud télen legköltséghatékonyabban fűteni. Nyilvánvaló, hogy a megújuló energiaforrás használát javasoljuk akár fűtés szempontjából is. De van még egy nagyon fontos aspektusa a fűtésnek, mégpedig a hőszigetelés. Nagyon látványosan befolyásolja a fűtés hatékonyságát. Akár hőszigetelő nyílászárókról, akár az épület külső plusz szigetelése a megléphető megoldás, biztos, hogy látványos eredménye lesz. Főleg, ha minden létező lehetőséget megragadsz a hő bentartására, a szigetelés javítására. Valójában ez az első lépés az igazi költséghatékonysághoz. Az, hogy nem pazaroljuk az energiát. Megfelelő szigeteléssel akár az 25-40%-al is csökkenthető egy épület energiavesztesége. Így számokkal kimondva azért mindjárt más a helyzet, nem igaz?



Szeretné megrendelni szolgáltatásunkat?

kérjen
ajánlatot

Ajánlatkérés online

Ajánlat kérés

Ajánlatkérés telefonon

Kérje ingyenes Padlószakértő felmérésünket!

Amennyiben Ön rendelkezik ipari jellegű legalább 200m2-nél nagyobb padlófelülettel, akkor adatai megadását követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és egyeztetnek egy lehetséges személyes padlószakértői felmérésről.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.