Betonból dekor: hogyan működünk?

Betonpadló, amely mégis annyira igényesen néz ki, mint egy fényes márványpadló? Mikor, hol és kinek lehet rá szüksége? Számít a külső, vagy minden a praktikum? Bejegyzésünkből kiderül!

Miért olyan fontos a megfelelő betonpadló?

A megfelelő padló kialakítása nem csak otthonunkban fontos. Egy csarnokban, üzemben, vagy raktárban, tehát ipari célra használt épületek esetében a termelés folytonossága, a tárolt vagy előállított áru minősége szempontjából számít sokkal, de sokkal jobban a padló minősége és ellenállása, mint azt általában a tervezők gondolják.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie egy jó ipari padlónak?

  • Mivel itt nagy eséllyel olyan árumennyiséget mozgatnak vagy tárolnak, amilyennel már komolyan számolni kell, ezért fontos, hogy a padló jól terhelhető legyen.
  • Legyen esztétikus, hiszen egy gyár csarnoka, vagy egy raktár, de akár egy félig-meddig reprezentatív helyiség is lehet ipari célú. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem számít a megjelenése.
  • A padló legyen tartós, egyáltalán ne repedjen meg, mert:
    • Mivel egy pillanatra sem szeretnénk kiesni a termelésből, sőt, kiköltözni az épületből a padlójavítgatások, a repedések pótlása miatt, ezért lehetőleg olyan padlónk legyen, amelynél nem kell ilyesmivel számolnunk.
    • Nem szeretnénk, ha megrepedne a padló, mert ha ugyan kisebb repedések esetében még nem állunk neki a padlót újítani, nem bénul le az egész üzem, akkor is napi szinten, mikroszinten folyamatosan lassul a termelés ilyenkor. Mert a targoncával lassítunk, mert a résekbe befolyt valami stb. A sok kicsi dolog pedig összeadódik, és nem látjuk majd az okát annak, hogy hol lassulnak le a folyamatok, hol folyik el az idő.
    • A gyorsan romló padló, amint elkezd repedni, egészségügyi kockázatot is jelenthet, sőt, auditok során nagyon sok kellemetlenséget okozhat. 

A pluszréteges ipari padlók problémája

A fent említett elvárásoknak általában elég kevés padló felel meg Magyarországon. Miért? Mert bármilyen ipari létesítményről van szó, az esetek nagy részében bevallhatjuk, hogy a padlóra sokkal kevesebb figyelem hárult tervezéskor, mint az épület többi részére. Mi legyen a padlóval? Általában műgyanta padló vagy koptatóréteges ipari padló a válasz. Miért? Mert egy ipari épületben erre van szükség, mert ezt szokták. Ez a válasz elég, a problémát pedig egyáltalán nem gondolják át előre, csak akkor kapnak észbe, amikor jönnek a repedések.

Pedig a pluszréteges padlóval általában már a kezdetektől nagyon sok problémát vesznek a nyakukba az épület üzemeltetői, használói. Miért? Mert időzített bomba. Hiszen a beton egy más sűrűségű, más anyagú réteggel együtt harcol a terhelés és egyéb külső körülmények ellen. Pedig a nem összeillő párosításnak nem szokott jó vége lenni: hőmérsékletváltozáskor, vagy a terhelés hatására rögtön repedésnek indulnak.

Éppen ezért nem túl gazdaságos és funkcionális a használatuk: gyorsan tönkremennek és költséges a felújításuk.

Emellett egy padló, akkor is, ha ipari célú épület padlója, lehet és legyen is esztétikus. A repedések, melyek a plusz réteges padlókon a 0. naptól kezdve bármikor megjelenthetnek, lássuk be, egyáltalán nem sugallnak igényességet!

Az SP Perfect Floor ™ technológia

Az SP PerfectFloor™  technológia lényege, hogy itt nincs szó plusz rétegről, amely fel tudna repedni. Ez egy látszólag egyszerű betonpadló, melyet az általunk kidolgozott felületkezelésnek és gondozásnak köszönhetően törhetetlenné és teljesen ellenállóvá, valamint kifejezetten esztétikussá teszünk.

Hogyan? Az egyszerű betonpadló két részből áll. A felső rétege egyfajta cementpép, amely könnyen reped, málik, porlik. Alul pedig a kemény, nagyon kemény betonkőváz található.

A mi technológiánk leegyszerűsített lényege az, hogy mélycsiszolással eltávolítjuk a felső, törékeny réteget. Miután elértük az alsó kővázat, azt gyémántszerszámokkal csiszoljuk és tömörítjük. Ez már egy jóval aprólékosabb eljárás. A munkálatoknak ezen szakaszában érjük el a látványos, gyönyörű tükörfényes és tükörsima állapotot. Ezután már csak az impregnálás van hátra. Többféle csomagunk van, az SP PerfectFloor™ Premium olyan csiszolási koncenpció, ahol magas fényességet érünk el, és olyan helyekre javasoljuk, ahol a műszaki tartalom mellett a megjelenés is kulcsfontosságú.

Mit érünk el ezzel?

  • Repedésmentes és időtálló padlót, melyen könnyedén és akadálytalanul lehet mozgatni a nagyobb súlyú árut is, évtizedek múltán is.
  • Könnyen tisztántartható, könnyen kezelhető fényes és tükörsima felületet.
  • Igényes, rendkívül esztétikus megjelenésű padlót, mely akár egy reprezentatív térben is jól mutathat, még dekorációs funkciója is van. Éppen ezért ha egyszerre van szükség ipari szinten ellenálló, jó minőségű és tartós padlóra, valamint esztétikus burkolatra, akkor a plusz rétegezés helyett érdemes egyszerűen csak az SP Perfect Floor technológiát alkalmazni a betonpadlón.

Hol használható az SP PerfectFloor™ csiszolt padló? 

Többféle csomagajánlatunk van, melyek a padló állapotától és a céltól függnek. A legegyszerűbb, tükörsimára csiszolt, mégis matt betonpadlónk mellett olyan megoldásunk is van, ahol szinte fényes márványra hasonlít a kövecses rétegig csiszolt, látványos betonpadló.

Gyártócsatnokok, raktárépületek

Gyártócsarnokok esetében azért lehet a rendkívüli technológiával csiszolt betonpadló jó megoldás, mert a sérülésekkel szembeni ellenállóság különösen fontos elvárás a gyárcsarnokok padlójával szemben. A gabonatárolók, vagy bármilyen más raktárépületek, állattartó terepek esetében pedig inkább a higiéniát emelnénk ki, hiszen élelmiszerek tárolása vagy állatok tartása esetében kiemelten fontos a tisztántarthatóság.

Habár ezeknek az épületeknek nincs reprezentatív funkciójuk, ha megnéz néhány raktárról készült képet, ahol az SP Perfect Floor Prémium esetleg Elite technológiával kezelték a betonpadlót, akkor biztosan soha többé nem akar másmilyen padlót. Hiszen annyira jól mutat, bármilyen üzemet, csarnokot elegánssá tesz, ezzel pedig javítja a munkakörnyezetet, és növeli az épület értékét is. Persze ha mégsem szeretne magasfényű padlót, akkor az Elite Lite megoldás is tökéletes lesz. Itt a látható kővázig csiszolt betonpadló matt megjelenésű, magas műszaki tartalommal bír, nem csúszik, tartós és kemény. A kőváz látványa és az egyenletes, igényes padló megjelenése egyébként ebben az esetben is esztétikus.

Kereskedelemben: kisebb üzletektől a szupermarketekig

Ha megjelenik a reprezentatív funkció igénye, akkor érdemes nem csak kővázig csiszoltatni majd kezelni a padlót. A már említett Prémium és Elite technológiacsomagok lesznek a nyerők. Hiszen így igazán elegáns, mégis funkcionális üzlethelyiségeket lehet berendezni, ahol a bevásárlókocsi valamint a targonca is ugyanolyan kényelmesen tud közlekedni, mint a vásárlók tűsarkúja.

Reprezentatív megjelenése miatt hotelekben és éttermekben is

Az SP Perfect Floor Elite csomagjával lehet elérni azt a megdöbbentően látványos, reprezentatív hatást, melyre egy étteremnek vagy egy hotelnek szüksége van. Elegáns, egy pillanatra sem tűnik egyszerűbbnek vagy csúnyábbak, mint a prémium járólapok, mégis sokkal de sokkal jobban bírja a nagy forgalom és a vendégek ellátásával kapcsolatban a padlóra jutó terhet. 

Múzeumok, kiállítóhelyek 

A hotelekhez vagy éttermekhez hasonlóan egy kiállítóhelyen, -főleg, ha az egy nagyméretű és nagyforgalmú csarnok- szintén több funkció egyesül. Egyrészt szükség van olyan látványos berendezésre és burkolatokra, amelyek bármilyen időszaki kiállítás stílusához idomulni tudnak, eleganciát sugallnak. Emellett mégis jól bírják a kiállítóhely forgalmát, és a kiállítások rendezésével járó mozgást, szállítást, terhelést. A Perfect Floor Technológia pont ilyen, az ipari funkcióhoz hasonló erőteljes igénybevételhez, de a reprezentatív megjelenés igényéhez egyszerre alkalmazkodni akaró terekhez illik a legjobban!



Szeretné megrendelni szolgáltatásunkat?

kérjen
ajánlatot

Ajánlatkérés online

Ajánlat kérés

Ajánlatkérés telefonon

Kérje ingyenes Padlószakértő felmérésünket!

Amennyiben Ön rendelkezik ipari jellegű legalább 200m2-nél nagyobb padlófelülettel, akkor adatai megadását követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és egyeztetnek egy lehetséges személyes padlószakértői felmérésről.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.