Hogyan tartsuk karban a speciálisan kezelt padlót?

Az ipari padlók tisztítására kifejlesztett módszerünk nem csak a SP PerfectFloor™ technológiával kialakított padlók tisztántartására alkalmas, hanem szinte bármilyen padlónál jól működik!

Milyen a speciálisan kezelt padló?

Az SP PerfectFloor™ technológia lényege, hogy mélycsiszolással eltávolítjuk a beton felső rétegét, mivel ez gyengébb állagú és minőségű cementpép. Mélyebben a betonkőváz található, mi ide jutunk el az eljárás során. Mikor elértünk a legkeményebb réteghez, akkor ezt a betonkővázat gyémántszerszámokkal csiszoljuk, majd  tömörítjük. Ez a munka aprólékosabb szakasza, melyet az impregnálás követ. Ennek az eljárásnak köszönhetően plusz réteg nélküli, kemény és kopásálló betonpadló jön létre. Nem csak esztétikus, hanem ipari igénybevételek esetén tartós repedésmentes, karcolásmentes, és könnyen tisztítható. 

Mit értünk az alatt, hogy könnyen takarítható? Vegyszermentes, környezetbarát padlótisztítást, melyet nem csak szakember tud elvégezni!

Hogyan tartsuk karban a padlót?

Az általunk kifejlesztett módszerrel nem csak a speciálisan kezelt betonpadlót lehet tisztán tartani. A kőpadló, a terrazzo, a kerámia padlólap ,a linóleumpadló, de még a vinyl műanyagpadló is tisztítható ezzel a módszerrel. Ha pedig valaki az SP PerfectFloor™ módszerrel kezelt betonpadlóját szeretné karbantartani, akkor kifejezetten ezt a megoldást javasoljuk hozzá. Nem kell semmilyen tisztítószert használni, csak vizet.

Hogyan szokták mások takarítani az ipari padlókat?

Az ipari épületek padlójának tisztításakor a hatályos előírásokhoz igazodva kell eljárni, hiszen el kell érni a megfelelő tisztaságot. Mivel a legtöbb helyen plusz réteges padló a jellemző, ezért még összetettebb a tisztítás folyamata. Először lúgos tisztítószert használnak, melyet hosszú ideig hatni hagynak. Ezután egytárcsás géppel tisztítanak. A repedt padlóhoz külön kefét kell alkalmazni, mivel a repedésekbe sok szennyeződés kerül. Éppen emiatt a következő lépés a vizes porszívó, majd a törlőrongyos kézi tisztítás, melyet végül egy öblítés követ. Ilyen egy általános, plusz réteges padló tisztítása. Most nézzük meg, mi történik, ha a gyémántpad-es megoldást választjuk.

Hogyan takarít a Speciál Padló gyémántpad-je?

Ennek a módszernek a lényege, hogy padlótisztítógépre szerelhető pad-ek használatával lehet tisztán tartani a padlót. 

Ezek a pad-ek minden takatítógéphez illenek, és többféle méretben kaphatóak. A működési elv lényege, hogy rengeteg, billiónyi mennyiségű  mikroszkopikus gyémánttal szereltük fel ezeket a pad-eket. A gyémántok mechanikus módon tisztítják a padlót, tulajdonképpen csiszolják-polírozzák. 

Igen, ez azt jelenti, hogy egy átlagos igénybevételű, átlagos állapotú padlót egyenletessé és fényessé polírozunk ezzel a készülékkel. De nem hagyományos értelemben vett polírozóról van szó, hiszen rendszeres takarításra terveztük. Erősen igénybevett padló esetén keressen minket, hogy együtt megtaláljuk a tökéletes megoldást! A legtöbb esetben azonban az erősen igénybevett padlókat is gyönyörű állapotba lehet hozni azzal, ha a szokásos eljárás során egy kis mennyiségű kondícionállót adunk a tiszta vízhez az eljárás során. 

A gyémántpad-es módszerrel nem lesz többé szüksége rendszeres nagytakarírásokra, emellett tisztítószert sem kell használnia, csak az előbb említett extrém esetben van szükség kondícionálóra. Mert a rendszeres gyémántpades takarításhoz  csak vizet javaslunk. Mégis fényes és tiszta felülettel számolhat, az év minden napján. Kifejezetten hasznos megoldás ez olyan üzemek vagy raktárak számára, ahol különösen oda kell figyelni a higiéniára. Ezzel a megoldással nagyon sok költséget meg lehet spórolni, egyszerű módon tartja tökéletesen rendben a padlót.

A takarítás lépései

A  gyémántpad-es takarítórendszer használatához csak vízre van szükség, illetve egy takarítógépre, és magára a pad-re. 

Az általános takarítás esetében első lépésben törölje fel szárazon a padlót. Ezután következik a gépi tisztítás, mely során csak ki kell választania a megfelelő méretű gyémántpad-et, vizet kell adnia hozzá, majd elindítja a padlótisztító gépet, mellyel végigjárja a tisztítandó felületet. 

A megfelelő gyémántpad kiválasztásához figyelembe kell venni, hogy mennyire szennyeződött a padló. A szennyeződés mértéke mellett annak jellege- például por, olaj- is számít, valamint a padló típusa, illetve csiszolt betonpadló esetén az is fontos, hogy fényes vagy matt padlóról van szó. Ezek mentén a kritériumok mentén kell kiválasztani a takarításhoz szükséges pad-et. Ebben kollégáink segítenek, hiszen az ő segítségükkel állapítják majd meg, hogy általában milyen szennyeződésekre kell számítani az adott padló esetében. Ugyanis más-más méretű és súrolási erősségű gyémantpadek léteznek, melyek az adott szennyeződéstípusra és padlótípusra lettek kifejlesztve.

A rendszeres takarítás mellett karbantartást is kell végezni a speciálisan kezelt padlókon. Ilyenkor szintén az igénybevételhez és a padló típusához igazodunk. Általában kb. minden 10. takarítás után kell a takarítóvízhez keverni egy kis impregnáló-ápoló szert, és így kell elvégezni a takarítást. Erre a tevékenységre gyakorlatilag úgy kell tekinteni, mint az autókban az olajcserére: állapot fenntartó karbantartásként.

Kinek javasoljuk a gyémántpadet? Először is a Speciál Padló felületkezelési módszerével csiszolt padlók takarításához mindneképpen ezt a megoldást javasoljuk, hogy tényleg örökké tartson! Emellett minden ipari célú épület padlójához javasoljuk ezt az egyszerű és hatékony megoldást!



Szeretné megrendelni szolgáltatásunkat?

kérjen
ajánlatot

Ajánlatkérés online

Ajánlat kérés

Ajánlatkérés telefonon

Kérje ingyenes Padlószakértő felmérésünket!

Amennyiben Ön rendelkezik ipari jellegű legalább 200m2-nél nagyobb padlófelülettel, akkor adatai megadását követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és egyeztetnek egy lehetséges személyes padlószakértői felmérésről.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.