Műgyanta padló vs SP Perfectfloor? 7+1 tény a szolgáltatásunkról!

Sokan küzdenek a felkopott, reped műgyanta padlóval. Talán azért, mert nem ismernek más megoldást, ezért folyamatosan csak a lyukakat foltozzák, szó szerint. Mi most 7+1 pontban bemutatjuk a betonjavító szolgáltatásunk lényegét, hogy megismerhessenek egy sokkal hatásosabb alternatívát. Mutatjuk!

1. Az SP Perfectfloor tartósabb, mint a műgyanta padló

A műgyanta padló pluszréteges padló, ami azt jelenti, hogy a betonrétegre pluszréteg kerül. Ennek az a legnagyobb hátránya, hogy nagyon rövid időn belül le tud válni a felső réteg. Hiszen más sűrűségű, a hőmérsékleti viszonyokra a betontól eltérően reagáló anyagról van szó. Hiszen pluszréteges padló esetében több különböző anyagnak kell harmonikusan együttműködniük, összesimulniuk. Ez persze lehetetlen, épp ezért kezd el leválni a műgyanta réteg a műgyanta padló esetében. Ez kisebb kráterekkel, repedésekkel kezdődik, melyek tovább mélyítik a problémát. Na meg a hézagot. 

Pontosan emiatt nem válik be hosszútávon a műgyanta. A padlórepedésekben felgyülemlett kosz, az ott elszaporodó baktériumok egy élelmiszerüzemben vagy egy raktárban nagy problémát jelenthetnek. Míg egy gyártócsarnokban inkább a szállítás, a targoncák mozgatása terén jelenthet gondot a sok-sok repedés. Folyamatosan lassul tőlük a termelés. A problémák növekednek, a műgyanta pedig reped tovább.

Ellenben az SP PerfectFloorral csiszolt beton élettartam, szilárdság szempontjából verhetetlen. Egyáltalán nem kopik, nem reped meg, felülete stabil marad. 

 

2. Környezetbarát betoncsiszolási módszer

Ezzel a betoncsiszolási módszerrel a környezet szennyezése nélkül készül olyan ipari padló, amelyhez szinte soha többé nem kell nyúlni. A szintét úgy értjük, hogy az igénybevételtől, szennyeződéstől függően kell menni rajta egy takarítógéppel ami egy gyémántokkal vegyített nylon paddel van felszerelve és végzi a takarítást és a karbantartást is vegyszerek nélkül. Takarítani is csak vegyszermentes vízzel kel. Hiszen a módszer lényege, hogy a beton könnyen leváló, porló rétegét eltávolítjuk, majd gyémántfejes csiszolóval felcsiszoljuk a kőkemény betonkővázat. Így tehát a beton lecsiszolásához, tehát egy meglévő, csak sérült felület feljavításához, de vadiúj SP Perfectfloor padló lerakásához és annak kezeléséhez sem lesz szükség semmilyen környezetkárosító anyagra. Tehát: a műgyantával ellentétben a Perfect Floor ™  technológia 100%-ig természetes anyagból készül. 

 

3. A Perfectfloor techológia sokkal innovatívabb

PerfectFloor ™  díjnyertes technológiák újragondolt ötvözése

Az az SP PerfectFloor™ nem egy kompletten átvett technológia, hanem egy olyan saját fejlesztésű betoncsiszoló  technológia-csomag, melyhez a világ legszínvonalasabb technológiáit használtuk. Éveken át tanulmányoztuk, vizsgáltuk ezeket a nemzetközi szinten elismert, külföldi technikákat, és végül összeállítottuk a saját innovatív megoldásunkat.  Melyek ezek a technológiák? A HTC SuperFloor, Hyperfloor, Klindex, Lavina és társai elemeinek felhasználásával sikerült kifejlesztenünk a saját módszerünket.

Tehát ha összehasonlítjuk a műgyanta padlót, és ezt a betoncsiszolási technológiacsomagot, akkor könnyen megállapíthatjuk, hogy a Perfectfloor sokkal fejlettebb, innovatívabb, előremutatóbb dolog. Mi a környezetbarát jövőbe tekintünk. 

 

4. A PerfectFloor ™  technológiához nem kell kiüríteni a helyiséget

A műgyanta padló lerakásakor, de ami még fontosabb: a rajta keletkezett repedések, leválások javításakor ki kell üríteni az egész gyártócsarnokot, üzemet, raktárat. Tehát magát a helyiséget, ahol a padló javítása történik. Azonban ha a betoncsiszolás mellett dönt, például egy már felkopott, javítandó betonpadló esetében, akkor elég csak az ott dolgozó embereink körüli területet kiüríteni. Persze azzal is számolni kell, hogy szerencsére nagyon gyorsan haladnak, 450 m2/nap a tempónk, ideális körülmények között. 

Hogy ez mit jelent? Azt, hogy minimalizálható a termeléskiesés. A gyártás, raktározás a betonjavítás, vagy betoncsiszolás közben is folytatható. Nem keletkeznek káros anyagok, sem extrém szennyeződés sem. Így tényleg minden szempontból ideális a módszerünk. Ráadásul a betonfelület kezelésünk után azonnal használatba lehet venni a padlót!



5. A műgyanta padló reped és leválik, a perfectfloor nem

A műgyanta padló legnagyobb hátránya az, hogy pluszréteges padló. Ennek köszönhetően, ahogy már kifejtettük, sajnos nagyon rövid időn belül repedések keletkezhetnek rajta. Az üzem takarítása során pedig a vegyszeres víz még jobban ki szokta kezdeni a talajt. A befolyó víz hatására ugyanis még tovább reped a műanyag réteg, és az alatta lévő beton is roncsolódik. A PerfectFloor technológiával kezelt beton azonban szinte örökké tart. Hiszen a beton legkeményebb pontjáig csiszoljuk le a padlót, így eltávolítjuk a felül található cementpépet, amely könnyen prolik, könnyen reped, és persze nem esztétikus. A beton eme felső rétegére szokták elhelyezni a plusz réteget, legyen az műgyanta vagy bármi más. Ez is komoly hátránya ennek a megoldásnak. 

 

6. Csúszásmentesség: perfectfloor vs. műgyanta

A perfectfloor technológiával kezelt beton egyáltalán nem csúszik. Tökéletesen biztonságos, ezért mind a tárolás, mind a közlekedés, mind a szállítás biztonságos és kényelmes rajta. Akár targoncáról, akár bármi másról van szó. Balesetmentesen, és persze zökkenőmentesen lehet közlekedni ezen a padlón. Szó szerint, hiszen  repedések és buktatók nélkül lehet majd ellátni a napi feladatokat. Triviálisnak tűnik, hogy egy csarnokban gördülékenyen lehet közlekedni a munkagépekkel, szállítóeszközökkel. Pedig a legtöbb helyen sajnos pont a rosszul választott padló miatt nem magától értetődő. Előnynek számít az, aminek alapvetőnek kellene lennie. 

Pedig valójában minden egyes kis bukkanó egy kockázat. Sérülhet a termék, sérülhet a jármű, sérülhet a dolgozó. Lassul a termelés. Ezért a padló témája tényleg nem játék.

 

7. Az ár

A Perfectfloor technológia sokkal jobban megéri, mint egy pluszréteges padló. Egyrészt, mivel a pluszréteges padló reped, ezért gyakran, akár pár évente javítani kell, ami sok termeléskieséssel jár. Ha a költségekbe a kieső termelést, és a plusz réteges, például műgyanta padló folyamatos javítási költségét, az üzem/csarnok/gyár kiürítését, visszapakolását is beleszámítjuk, akkor a számok még jobban a PerfectFloor irányába mutatnak majd. Hiszen olyannyira tartós, hogy rendszeres karbantartás mellett egyáltalán nem fog megkopni.

 

+1. A PerfectFloort dekorcélból is használhatod 

Lássuk be, hogy a műgyanta padló nem a legesztétikusabb megoldás. A prefectfloor technológiával csiszolt padlónak azonban az Elite és a Prémium felületképzési módszerünkkel olyan esztétikus, magasfényű padlót kapunk, amely egy étteremben, múzeumban vagy hotelben is megállja a helyét. Terhelhetősége azonban azonos egy ipari célú épület padlójának terhelhetőségével! 

 

Ezért ha műgyanta helyett SP Perfectfloor felületképzést szeretne, akkor keressen bátran! Ajánlatkérés itt.



Szeretné megrendelni szolgáltatásunkat?

kérjen
ajánlatot

Ajánlatkérés online

Ajánlat kérés

Ajánlatkérés telefonon

Kérje ingyenes Padlószakértő felmérésünket!

Amennyiben Ön rendelkezik ipari jellegű legalább 200m2-nél nagyobb padlófelülettel, akkor adatai megadását követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és egyeztetnek egy lehetséges személyes padlószakértői felmérésről.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Adatkezelés*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.